Minister Kuldipsingh van Economische Zaken introduceert Rebuild Suriname

Minister Kuldipsingh van Economische Zaken introduceert Rebuild Suriname

De Surinaamse Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft op 21 juni 2022 op de Floriade EXPO (Almere) verschillende samenwerkingen bekrachtigd met Nederlandse ondernemingen. In de komende twee jaar wordt er in totaal €10 miljoen geïnvesteerd in landbouw en match makingprojecten. De bewindsvrouw ontmoette op het Suriname paviljoen –The Greenest Place. Since ever – onder andere top-mannen van Jaguar, FAI en de start-up Rebuild Suriname.

Aanleiding van de samenwerking
In 2050 dreigt volgens de VN een wereldwijd voedseltekort als gevolg van klimaatverandering.
Suriname heeft antwoord op beide bedreigingen. Suriname bestaat uit 93% Amazone bos en is een van drie landen ter wereld dat Co2 negatief is. Het meest beboste land op aarde biedt vruchtbare kansen voor agri culture, match making, Amazone conservation en green innovaties.

Future of Suriname
Ambassadeur Rajendre Khargi is zeer verheugd met deze nieuwe samenwerkingen. “Het is prachtig om te ervaren dat groene ondernemers de kansen in Suriname zien.” Er ontstaan waardevolle samenwerkingen waar de wereld van profiteert. Zeker ook de landbouwsector in Suriname plukt hier de vruchten van.

Human capital
Ook de start-up Rebuild Suriname is gelanceerd op het Suriname paviljoen. Het match making platvorm realiseert duurzame groei door huidige en toekomstige experts te verbinden met projecten in Suriname. Overdracht van kennis en expertise is erg belangrijk. Rebuild Suriname gelooft dat dit de economie zal versterken, de samenleving helpt en het welzijn vergroot. Maar bovenal richting geeft aan de 400.000 Surinaamse Nederlanders die graag hun steentje willen bijdragen aan de ontwikkeling van het land.